PING BUSUK

Isnin, 30 Mei 2011

BIROKRASI DI PEJABAT AGAMA..

Se orang kawan sy mgadu pada sebuah akbar harian..tentang ketidak puasan ht nya tentang carakerja kakitangan pejabat agama kerana bekerja seperti melepas kan batuk di tangga. kenapa dia kata macam tu..
 Kes pertama..pendaftaran pernikahan dia kali ke dua  tergantung..selama 11 tahun.. apa yg dia orang buat kat dalam pejabat..tak tau laa...layan facebook jerr agak nya... makan gaji buta..kata nyaa....
kes kedua.. adik dia telah memohon untuk bercerai dengan suami nya.permohonan cerai itu telah di buat di pejabat agama islam johor bahru. malang nya, adik dia bersama dua anak yg hilang upaya (OKU). di arah kan ke pejabat agama Terengganu, tempat suami nya. apa salah nya kes ini di selesai kan di pejabat agama JB ajer... tak ker myusah kan orang.. mana  cogan kata RAKYAT DI DAHULU KAN.. duduk dalam aircond..kerja senang tapi nak menyusah kan orang ramai..sebab tu laa begitu banyak kes2 syariah yg tertangguh..dan ada ura2 bahawa.. mahkamah syariah akan ber operasi waktu mlm..apa ker jadah nya... sepatut nya mereka2 ini pergi buat traning tentera..belajar cara kerja yg betul..tunjuk kan kecekapan..ini tidak..perabis kan duit rakyat sahaja.. kalau anda semua tidak percaya... pergi la ke pejabat2 agama berhampiran anda..dan lihat lah sendiri cara kerja mereka... memang bagus dan cekap sekali... dari segi membuang masa laa....  jgn mare yerrr.....

AWAS... TV LED TU SEBENAR NYA LCD...JERR...

Tv diod pemancar cahaya (LED) yg ada jualan nya di malaysia..bukan laa tv LED  yg sebenar nya.. menurut pengurus kanan kejuruteraan dan servis ,toshiba sales n services sdn.bhd LIEW AH YOONG.. semua produk itu merupakan tv paparan cecair kristal (LCD) yg mengguna kan cahaya belakang LED.
Sehingga hari ini hanya SONY saja yg mengeluar kan produk LED, itu pun hanya ada dua model saja dan berkemungkinan hanya ada di jepun. pemeriksaan di kad jaminan pun hanya tertera perkataan LCD.. laman web   toshiba juga tidak menjumpai sebarang produk berkenaan..
 Baru2 ini se orang pengguna telah memenangi tuntutannya  di tribunal pengguna..apa bila beliau tertipu dgn pembelian tv LED  tersebut..di harapkan..kepada mereka2 yg begitu taksub nak membeli tv LED  ini..berhati2 laa..kerana.. sememang nya tiada tv jenis ini dalam erti kata yg sebenar nya.. RENUNG RENUNG KAN DAN SELAMAT MEMBELI....

Ahad, 29 Mei 2011

DI PENJARA KERANA MENGUAP DAN MENGGELIAT..

Pada september 2004, hakim A.K.M. patabendige di walasmulla, sri lanka memerintahkan se orang lelaki di penjara selama setahun atas kesalahan menghina mahkamah,
hendak tahu apa kesalahannya? N.V.P Ajith di jatuhi hukuman tersebut kerana di dapati mengeliat dengan bersungguh sungguh sehingga menjengkelkan hakim itu.
Lebih malang lagi,hukuman di perintah kan berkuat kuasa serta merta...

Ahad, 15 Mei 2011

ujian

test test..ujian blog yg ke dua sedaang di laku kan....