PING BUSUK

Ahad, 30 Disember 2012

PELANCONG DI RATAH SINGA HIDUP-HIDUP


Memang ngeri tengok video ni, Seorang pelancong eropah telah di baham dan diratah oleh sekumpulan singa yang kelaparan di hadapan keluarga beliau.
Ianya terjadi apa bila dia cuba hendak mengambil gambar sekumpulan singa dari dekat di sebuah safari di negara afrika, tanpa menyedari seekor singa betina berada di belakang dia.Lantas sang singa menerkam beliau dari belakang. Walau pun cuba di bantu oleh rakan nya, tetapi di sebab kan terlalu banyak sang singa yang datang maka terpaksa lah kawan nya mengundur kan diri.
kesian anak-anak nya menangis dalam kereta melihat si ayah di makan hidup-hidup.

Jumaat, 28 Disember 2012

PANAS..PANAS... NEELOFA LUPA BUTANG BAJU...

Gambar Panas Neelofa Upload Gambar Lupa Butang Baju


[Image: neelofabutangbaju1.jpg]

mesti la panas tu sbb dia buka butang baju gelak gelak
hehehehehehe...jangan mare yerr... hehehehe

Khamis, 27 Disember 2012

AMANAT HAJI HADI ..AMANAT SESAT SE SESAT SESAT NYA


Emmm.. ada sesape nak buat bantahan dengan AMANAT HAJI HADI ni. Tak der..bagus..
Aku bukan apa.. sekarang ni kan kecoh pasal benda ni, so..aku try lah dapat kan "sijil" tuk mereka-mereka yang tak tau apa ke benda yang orang-orang politik ni kecoh kan sangat.
Aku sememang nya tak setuju langsung dengan benda ni, meh kita fikir kan dari LUAR  kotak orang-orang politik.. 
sebab apa aku tak setuju... baca kat bawah nie...


Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) telah pun membuat teguran rasmi melalui surat terhadap Hadi Awang. Surat tersebut dikeluarkan setelah bermesyuarat bersama beberapa tok guru pondok serta Mufti dan Timbalan Mufti Kelantan. Mesyuarat tersebut menggariskan 8 perkara yang membuktikan bahawa fatwa Hadi Awang itu telah membawa kepada kepercayaan sesat di kalangan masyarakat, antaranya: 

1. percaya bahawa tidak sah solat yang diimamkan orang UMNO,

2. percaya bahawa haram makan sembelihan orang UMNO,

3. percaya bahawa tidak sah pernikahan yang dijalankan oleh kadhi atau imam yang dilantik UMNO dan pasangan yang terlibat perlu dinikahkan kembali dengan segera

4. percaya bahawa terfasakh pernikahan dengan pasangan yang menyokong UMNO

5. percaya bahawa jenazah orang UMNO tidak perlu disembahyangkan sepertimana orang kafir atau murtad

6. percaya bahawa tidak boleh membenarkan orang UMNO melakukan sembahyang jenazah ke atas orang PAS/Islam.

7. percaya bahawa tidak boleh mengebumikan orang UMNO di tanah perkuburan Islam

8. percaya bahawa ibadah orang UMNO tidak diterima Allah SWT.


ok.. korang faham tak kenapa aku tak setuju . sebab nya.. apa lah BODOH sangat sampai boleh ada kepercayaan macam nie.. 
Kita ni sesama islam, sama plak tu fahaman nya.. bukan macam kat negara SYRIA contoh nya.. ada 2 fahaman berbeza.. Tak kan tu pun tak boleh nak berfikir..kesian aku nengok . 
Tapi, tak per lah.korang nya pasal lah nak sokong sape.. yang penting. aku tak kan join dengan AMANAT yang mengarut ni.
BOLEH BLAH..

Rabu, 26 Disember 2012

WANG KERTAS BARU RM36 DI LANCARKAN .. TERBAIKK...


Bank Negara Malaysia hari ini telah mengeluarkan satu lagi mata wang baru bernilai RM36.00
ermmm...ada kah mata wang Malaysia dengan nilai macam ni. Biar betul.. kalau tak caya nengok gambar di bawah nie..


Apa macam.percaya tak. Memang korang tak percaya punya.. sebab aku pun tak percaya. sape lah punya kerja ni.
 Apa pun. duit ni memang tak wujud pun, saje jer aku copy dari facebook. Jangan mare yer..

Selasa, 25 Disember 2012

FUHHHH.... SAMSUNG GALAXY CAMERA.. WOWWW...

 Samsung Malaysia sekali lagi merevolusikan komunikasi visual melalui pengenalan kamera Samsung Galaxy. Kamera ini adalah kamera pertama keluaran Samsung yang menggabungkan ciri-ciri fotografi berprestasi tinggi dengan capaian rangkaian 3G, wi-fi dan boleh digunakan untuk teknologi Android.
Memetik laporan gua.com.my, kamera Samsung Galaxy membolehkan pengguna mengambil gambar, menikmati, mengedit dan berkongsi imej dan video yang berkualiti tinggi melalui peranti tunggal. Kamera ini juga mempunyai capaian 3G dan penyambungan kapasiti yang dipertingkatkan, selain wi-fi yang dilengkapi dengan dual band yang meningkatkan kelajuan sambungan. Ini membolehkan para pengguna yang aktif dan gemar berkongsi gambar melakukan aktiviti ini melalui telefon pintar dan di laman rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter, Pinterest dan Instagram.
Kamera Samsung Galaxy boleh didapati di semua pengedar Samsung yang disahkan dan harga permulaan yang ditawarkan ialah RM1,899.





woww..wow...woww..... tu jer lah yang aku boleh kata kan, memang terbaik ni tuk orang-orang macam aku yang tak berapa nak profesional sangat dalam amik gambar nie, nak kena sambar satu nie.
16mp, ada wifi+4G LTE, 8GB  storage, 23mm Wide-Angle Lens dan ada Micro SD Card slot...wowww....
 harga boleh tahan lah RM 1899. 
Tak oleh jadi nie, nak kena beli gak nie... jomm..

Isnin, 24 Disember 2012

ADLIN SI MURTAD HINA NABI DAN AGAMA ISLAM


                                            https://www.facebook.com/adlinbinti.abdjalil

aku hairan lah dengan mangkuk hayun ni, sudah lah murtad se murtad murtad nya. pas tu hina plak agama yang di anuti oleh mak bapak..dato nenek moyang dia. Apalah nak jadi dengan manusia bernama adlin nie. Udah lah hina Nabi Muhammad S.A.W.. siap beristifar lagi, tau plak kau yer.. minah ni kalau aku jumpa kat luar, ada baik nya kita tangkap, humban dalam kandang HARIMAU MALAYA . biar di baham dek sang rimau tu..
Ada sesapa nak bagi nasihat kat minah karat nie tak sebelum malaikat yang di hina nya tu cabut nyawa dia.. sila add facebook dia tu..

Rabu, 19 Disember 2012

AMEK KAW ABBY YANG ABADI.. JAWAP..?


Tu dia, apa lagi..jawap abby jangan tak jawap.
Mungkin ramai yang dah tau tentang perempuan ni. Aku malas lah nak terang kan, korang carik lah apa yang dia tulis kat tweeter dia tu. macam orang tak reti nak bersyukur. Abis di kutuk nya, semua kena..daripada rakan-rakan artis dia ...sampai lah ke kerajaan yang memerintah sekarang nie, nampak keburukan orang ajer.. KEBURUKAN diri sendiri dia tak nampak. memang patut lah jadi mak janda.. 
Kalau iyer pun hendak berubah, jadi lah sebaik -baik manusia. bukan nya buat dosa fitnah. esok ka tsana ko nak jawap apa.. pandai -pandai lah ko..
politik..politik..kotor nya sebabkan orang-orang yang tak der pelajaran join politik.. tunjuk bagus, akhir nya menyerlah kan keaiban diri sendiri.. 
wasalam...

Selasa, 18 Disember 2012

GADIS MELAYU BANGGA MINUM ARAK...


Assalammualaikum,
 Mungkin kita semua dah biasa pun tengok gambar-gambar kat bawah ni.
Tapi inilah realiti kehidupan atas nama kemajuan dan kemodenan, maka anak-anak gadis kita hanyut dalam khayalan.
Banyak lagi perkara-perkara yang amat-amat memalukan berlaku di luar sana. 
Kita hanya mampu melihat mereka tanpa dapat melaku kan apa-apa tindak kan yang dapat menyedarkan mereka ini dari terus hanyut.
Gadis-gadis ini mungkin anak-anak kita, adik-adik atau siapa pun, mereka ini... HARUS DI SELAMAT KAN.. 




Begitu berbangga nya mereka-mereka ini menikmati kelazatan air kencing setan tu, tidak kah mereka merasa malu dan kesian kepada diri mereka sendiri. 
Tidak kah mereka terfikir tentang mak ayah mereka. 
Di saat-saat tengah gembira macam ni,mana nak fikir tu semua kan. Kalau lah ketika ini malaikat maut datang mencabut nyawa mereka. Sudah terlambat bagi mereka untuk kembali...
  wasalam..

Isnin, 17 Disember 2012

WAJAH PARA BLOGGER TERCANTIK DI MALAYSIA..



1. Blogger tercantik Malaysia adalah post yang terdapat di beberapa blog rakan rakan yang lain. Terdetik juga nak share untuk pengetahuan bersama. Macam macam ketegori yang dibuat oleh para blogger sekalian. Adapun post ini hanyalah sekadar post yang santai sambil berkenalan dengan rakan rakan blogger yang baharu. 

2. Adapun tajuk asal post ini adalah 19 Blogger tercantik Malaysia. Dari sudut mana penilaian dibuat tidaklah dapat di pastikan. Makanya, setuju atau tidak anda sekalian dengan tajuk ini, bukanlah menjadi satu kesalahan jenayah hehehe. 

3. Namun saya merasakan ramai lagi Blogger yang cantik di Malaysia ini. Apa kata kita kelaskan pula beberapa kategori blogger kepada beberapa kategori seperti; Blogger paling Ceria, Blogger paling Sopan, Blogger paling Informatif, Blogger paling Ilmiah dan sebagainya.


Arxar Nadhirah - Arxar Nadhirah

Bella Dela Rosa - bella dela rossa

Amirah Filzah - mirafilzah

Balqis Bahari - balqis bahari...

Nathrah/CaMca Dan Garfu - blog tenet-tenet

Fatin Liyana - Fatin Liyana


Linda Roslan - lynda roslan

Sarazaqea - . Sarazaqea .

Syie Mazlan - GinCoMerahJambu

Hanis Zalikha - Hanis Zalikha Dah jadi Pelakon pun dia ni hasil populariti blog 

Shafinatul - fyna here!

MisSyuha - PuteriHati

Liyana Mardiana - Skema itu HOT

Zafirah Hanis - BITS OF BEADS

Yuyu Zulaikha - Yuyu Zulaikha

Nazneen Najib - .NazneenNajib.

4. Jadi lah blogger yang baik secantik wajah yang telah di anugerahkan pada anda.. terima kasih..

I-CITY , KORANG MEMANG CEKIK DARAH, TUIII..


I-City, bertukarlah kau jadi kebun kelapa sawit.... 

Aku marah dan aku tak boleh tidur. Aku sampai I-City pukul 9 malam, dan aku pulang pukul 11.30 malam. Selama 2 jam setengah, adalah masa masa yang aku menyirap, aku menggeleng, aku merenung tajam, dam aku luka jiwa raga.
Aku kena main dan aku kena tipu.

Pakcik dan makcik dari kampung juga ditindas, dan ditipu secara professional. Dirompak duit poket mereka secara 'as per term and condition', juga yang paling memilukan..dibunuh harapan dan kegembiraan mereka dengan begitu saja.

Ya. Aku rasakan, aku dikenakan harga yang tidak patut untuk secebis keseronokan keluarga yang tak setara mana. Lagi pedih, bila kumpulan manusia yang ramai berpusu ke situ terdiri dari kumpulan pakcik makcik dari Kokdiang, Gua Musang, Felda Chenor, Padang Melangit dan Mersing. Mereka ini membawa ahli keluarga, anak anak kecil, sanak saudara dan mungkin anak anak jiran yang teringin menumpang bercuti ke kota. Mereka ini, dari riaknya..bukanlah semuanya berpangkat pegawai, jauh sekali memiliki harta berjuta, mereka ini semuanya rakyat marhein, yang bercita nak mengembirakan keluarga dengan membawa mereka berjalan ke sini, ke I-City.

Sebelum aku teruskan, mungkin aku boleh katakan yang i-City ni dibuat untuk pelancongan domestik. I-City pada telahan awal aku adalah tempat rakyat jelata menikmati keseronokan, dengan maksud, kerajaan (samada pusat atau negeri) atau syarikat yang menyelenggara mengenakan caj yang berpatutan dan tidak misleading. Sebaliknya aku salah, pakcik makcik juga salah. i-City rupanya bercita cita besar untuk memebelikan kereta Ferrari spider untuk setiap ahli lembaga pengarahnya.

Mari aku ceritakan celakanya.

Yuran entry, selepas 7pm, RM10 
. Ini aku boleh terima. Normal dan tiada yang aneh.

Ok sekarang, tempat paling attractive di I-City, namaya SNOWALK. Idea SNOWALK ni nak bagi rakyat Malaysia merasa hidup di Iceland.

Nak masuk sorang kena bayar dalam RM35-40 dewasa
. Aku masuk ber empat semua sekali RM120. Ini pun, aku boleh terima lagi masa bayar sebab aku syak mestila SNOWALK ni power betul, boleh imitate almost exactly Iceland, atau Alps setidaknya. So RM120, setel..ready to rock in!.

Wooo..bila aku dah masuk, rupanya kena rilek dulu, kena ambil jaket (ini masuk pakej, mujur). Lagi, yang pakai selipar, kena sewa kasut, beli stoking, beli sarung tangan (sewa ke beli atau dah tak peduli sebab masa ni aku mula menyirap). Aku cakap pada fateem, faseeh dan cikgu, kita masuk je dengan kasut yang sedia ada. Walaupun subconscious mind aku tahu yang kasut si fateem dan faseeh ni tak boleh bertahan dalam cuaca Iceland, tapi hati aku yang memberontak ni menghalang dari pegi sewa atau beli. Bukan sebab aku berkira, atau aku kedekut, tapi aku fikir..kalau I-City tahu stoking, sarung tangan dengan kasut Pua Chu Kang ni adalah dresscode sewajarnya, kenapa kau tak caj aku RM200 awal awal tadi? lepastu kau bagi aku kasut, stoking dengan sarung tangan terus, nampak tak sekarang? kalau aku dah bayar sekali, lepastu aku kena bayar lagi dan lagi, itu pada aku adalah perangkap dan penipuan.

Denga berat hati, aku dan ahli keluarga melangkah masuk, elok gaya nak masuk, brader jaga pintu spund cikgu, "handbeg tak boleh bawak masuk". Aku balas balik dengan sabar,"handbeg nak kena letak mana?". "Dalam locker kat sana", brader ni balas tenang. Aku suruh cikgu pergi setelkan handbeg dia, dan teruskan bersabar. Selang beberapa minit, cikgu datang balik pada aku, lalu dia tanyakan benda yang bikin aku lagi menyirap, "ada duit kecik? locker tu kena bayar". Dekat stage ni, aku geleng kepala. Aku dah tahu semua yang akan aku lalui lepas ni dalah mengkaya rayakan pemilik I-City, secara langsung membunuh jiwa aku dan pakcik makcik yang mengharapkan secebis gembira berjalan ke sini.

Dalam kabin SNOWALK, boleh aku simpulkan, macam kau duduk dalam peti ais tempat beku. Ada igloo, ada lampu lampu, ada sedikit gelongsor ais. Aku tak nak komen apa yang dia sajikan sebab mungkin itu idea sebenar I-City, tapi aku fikir they can do much more better. Dan bila aku marah, aku akan jadi detail, "is this the best they can offer?". Aku mula nampak hal hal yang kacau fkiran aku, kenapa takde salji? kenapa takde paramedik standby kat luar kalau anak anak aku kena frostbite? kenapa kabin ni takde seni, kompressor aircond merata rata, beam beam dan structure bangunan obviously there, sebijik macam kau jalan kat carpark cuma bezanya kau sejuk. Kenapa jaket yang dia bagi ni zip rosak, butang rosak? kenapa tak banyak variety? kenapa tempat kecik?
Nampak, benda ni patutnya senang, tapi bila aku dah mula kacau bilau dari awal, semua aku tengok salah. dan yess memang overall SNOWALK sucks big time.

Aku keluar dari SNOWALK bila faseeh menangis sebab tak tahan sejuk ais banyak masuk dalam kasut dia. Bila aku sampai kat luar, aku tengok ramai yang menggigil sejuk, kasut yang sewa tadi semua bukak. kaki mereka aku tengok merah. Temperature terlebih sejuk ke aku tak tahu. Aku tak pernah pegi Iceland, Alps pun aku tak pernah pegi, aku tak tahu sejuknya macam mana. Lantaklah!

Aku cuba bertenang, dan melepak dekat patung zirafah. fateem dengan faseeh nak main keretapi, kapal dan wheel apa benda entah. Aku tengok kawasan permainan ni semua berkumpul di satu port. Dalam kepala aku fikir macam ni, aku beli tiket sekali masuk, say RM20 sorang, atau berapa berapa lah, lepastu boleh main freeflow. Pergi matiii dengan fkiran aku, I-City lagi pandai korek duit dengan menggadai perasaan kesian mak ayah pada anak anak.

Ada 6-8 jenis permainan, dia caj RM5/person untuk satu game. Ada 2-3 game yang RM10/person. Beli tiket pakai macam smartcard. Kiranya kalau baar RM50, pakaila kad tu sampai habis. Bodo anak aku 2 orang sekali naik keretapi yang pusing tak sampai 5 round, tak sampai 5 minit in fact, aku kena bayar RM10. (RM5/person). Itu yang RM5, yang game RM10 pulak, baraaii!. Setengah jam, RM50 gone. Come on what kind of pleasure the kids will have for half an hour?

Dalam hal ni, kau orang kena clear standpoint aku. Aku tak bercakap untuk aku saja. Aku bercakap untuk orang lain, yang mungkin bajet mereka lagi kurang tapi dah terperangkap. Apa yang terperangkap? Kau bagitau anak anak kau nak datang I-City, mereka happy, bila dah sampai..pehh ambik beratus nak kena keluar. Takkan dah kat situ kau nak cakap kat anak anak kau "Janganlah..mahal lah".

yang aku cerita keretapi 5 minit tak sampai tu apply pada semua game. Aku rakam fateem dan faseeh naik keretapi tu exactly less than 4 minit.

Kau orang sabar. Aku belum habis lagi ni.

Berbalik pada hal permainan. Masa di kaunter, dekat depan kaunter, clearly stated "RM5/person" untuk game game yang disenaraikan. Macam aku bgtau tadi, ada setengah game" RM10/person". Isu kedua timbul bila faseeh dinafikan hak untuk bermain kapal apa benda entah sebab tinggi dia tak lepas benchmark. Ohhhh yang ini aku betul betul fak!. Aku tarik faseeh keluar, sambil kepala aku cuba rasionalkan situasi. Exactly belakang faseeh, ada sorang budak perempuan, tinggi dia siiikiiittt je lagi nak sampai benchmark, terus budak lepas SPM yang jaga entrance reject suruh keluar. WOW! for God sake faseeh dan budak perempuan dah beratur 15 minit semata mata nak main, when they turn come, kau just suruh keluar sebab tak lepas height?

Ayah perempuan tu cuba slowtalk dengan budak jaga entrance, kesian aku tengok orang kampung sorang sini, kesian lagi aku tengok anak dia yang terkebil kebil tak dapat main. Sabar aku hilang bila budak yang jaga tadi jawab endah tak endah dengan ayah budak perempuan tu. Sabar aku diakhiri dengan makian orang putih ditengah khalayak orang ramai. Aku tak boleh kontrol sebab aku kesian betul dekat faseeh, lagi aku kesian dekat budak perempuan yang terkecil kebil kecewa tu.

Aku ajak ayah budak tadi pergi kaunter. Sampai di kaunter aku bagitau yang "kenapa masa beli tiket you tak cakap budak budak ni ada height limit?"
Pehhh makwe kaunter tu bagi jawapan bijak,"Kat atas kan ada beritahu" sambil dia tunjuk kat atas dinding (kau kena dongak kalau nak baca satu satu) ada A4 beberapa keping yang beritahu game game yang ada height limit, dan Yes, font dia aku tengok macam font 14 atau paling besar 16.

Lalu aku khutbah pada dia, kenapa dekat depan kaunter ni tak tulis pulak? dan kenapa kau, sebagai penjual tiket yang tahu permainan ni semuanya untuk budak budak tak beritahu awal awal "encik, untuk game ni game game ni, budak bawah 120cm tak boleh main", kenapa kau tak buat? kau harap orang baca benda info yang berselerak, dalam keadaan orang ramai, nak cepat, nak bagi budak budak seronok. Ni sama la macam jual buah Strawberry kat petaling street letak sigboard besar RM5. 

Mindtrick, sebab by default orang ingat sekilo RM5, orang tak banyak tanya terus mintak sekilo. Hahh ambik kau rupanya RM5 ni untuk 100gram. Tulisan 100gram ni kecik halus je dia letak tepi RM5. Memang ada point yang ko salah sebab tak teliti, tapi dalam masa yang sama, kau rasa kena tipu tak? sebab dalam keadaan sibuk, orang ramai berpusu, berapa kerat manusia je boleh bagi attention to detail?. Ini nama dia manipulation.

Dan akhir sekali, smartkad tu, kalau kau tak habis main, duit dalam tu banyak lagi, kau boleh refund RM5 sahaja. Maknanya, katala duit dalam tu ada lagi RM30, tapi anak kau dah mengamuk nak balik, atau tiba tiba dia sakit perut kena bawak ke hospital. Burnlah duit tu. Unless kalau kad tu boleh bawak balik dan esok kau datang lagi sambung pakai, itu aku tak tahu lah boleh ke tidak. Tapi berapa ramai pakcik makcik Kokdiang nak datang balik esoknya semata mata nak habiskan baki duit RM30?
Nampak tak macam mana orang kampung kena main?

Aku dah tak larat nak menulis. Lama dah aku tak menulis panja SEMBANG KENCANG...ng.
Kesimpulan yang aku boleh bagi;
Aku berharap, I-City ni, kau bertukarlah menjadi kebun kelapa sawit.

Pesan aku:
I-City memang mahal...kalau kaya tak pe..kalau korang gaji biasa-biasa je, better jangan masuk snowalk tu..aku dah 3 kali pergi.dah tahu sangat..dah 1 tahun aku tak pergi..


Sumber Asal..Thanks bro!


Ahad, 16 Disember 2012

PRESIDEN FAM DI HINA ..DI FACEBOOK


Ishh ishh ishh..apa lah nak jadi dengan mamat sorang nie, hidup dalam tekanan perasaan, tak lama lagi mesti boleh jadi gila. bercakap sorang-sorang bawah jambatan.

Otak mamat ni mungkin dah terlebih berfikir jauh ke depan agak nya hingga kan sanggup mengeluar kan kata-kata penghinaan sebegini rupa.. 
Laki siapa lah ni, siapa lah mak bapak dia kan..  kesian..kesian..
 Agak nya mamat ni dah terlampau taksub sangat dan rasa diri dia betul sebetul betul nya...
Tak per lah, biar kan lah dia meroyan di situ. 

Sampai begitu sekali Mohd Haizal Yatiran?



Jumaat, 14 Disember 2012

SI MURTAD UPDATE STATUS BODOH KAT FB



Orang macam ni, kalau dapat..memang elok lah kita ramai-ramai lapah..lapah, potong kecik-kecik lepas tu bagi anjing- anjing tepi jalan makan... 
aku pedulik apa ko nak murtad ker atau ko rasa nak sembah patung kepala babi  ker,
Tapi aku paling tak suka kalau orang duk hina agama islam yang suci..
Ko ni bukan yang pertama yang update status bodoh macam nie, ada beribu lagi yang mcm ko nie tunggu nak di sembelih jerr..
ko ingat ko boleh terlepas yer... tunggu lah pembalasan nya...
tungguuu!!!!....




Khamis, 13 Disember 2012

MAYAT-MAYAT TERBIAR DI GUNUNG EVEREST.

  Umum mengetahui yang Gunung Everest merupakangunung yang paling tinggi di dunia. Disebabkan ketinggiannya itu dan kecantikan pemandangan di situ (Pelangi Indah di Gunung Everest (LINK)), ramai pendaki di seluruh dunia cuba untuk menawan puncaknya. Dalam aktiviti penawanan puncak Gunung Everest ini lah, ramai pendaki yang kecundang dan mayat mereka dibiarkan sahaja di sana kerana kesukaran untuk membawa mayat-mayat itu turun. Jom kita lihat gambar mayat-mayat yang terbiar tidak dituntut di Gunung Everest. Menyeramkan!










Apa macam, ada yang berani menyahut cabaran untuk menakluki puncak dunia, gunung Everest. Kalau rasa-rasa diri anda memang ada kekentalan dan kekuatan , sila lah cuba. kalau gagal pun, mayat anda akan tinggal di sana. sejuk , aman dan mendamai kan. .

Rabu, 12 Disember 2012

PEMAIN HARIMAU MALAYA BERCINTA DENGAN PENYANYI..

 Nama Wan Zack Haikal pemain jersi no.25 untuk Harimau Malaysa dalam AFF Suzuki Cup 2012 kini menjadi perbualan orang ramai terutamanya gadis-gadis bukan saja kerana kelincahannya dalam sukan bola sepak tetapi juga ketampannya. 

Wan Zack Haikal bukan lagi asing dengan sukan bola sepak kerana semasa dia bermain untuk Harimau Muda di Liga SIngapura, dia telah dinobatkan sebagai pemain muda terbaik. Pemain yang dilahirkan di Kuala Lumpur pada 28 Januari 1991 ini telah menunjukkan aksi yang sangat mantap untuk membantu negara kita membenam Laos 4-1 dan juga Garuda semalam dengan 2-0. 

Semoga dia dapat tunjukkan aksi yang sama semasa menentang Team Tom Yam Thailand khamis ni. Selain itu, Wan Zack Haikal juga dikaitkan dengan seorang gadis yang cun dan dikatakan adalah teman wanitanya. Mari lihat gambar mereka di bawah ini. Teman wanitanya dikhabarkan adalah seorang penyanyi dengan nama komersilnya adalah Zzati. 










Apa macam, cantik tak. kita doa kan agar pasangan ini kan kekal hingga ke jinjang pelamin dan berbahagia ke akhir hayat, juga Wan Zack akan terus berjaya dalam sukan bola sepak.