PING BUSUK

Rabu, 29 Februari 2012

IN THE LAND OF BLOOD AND HONEY (2011) VOD MKV 500MB





 Hari ini , kita akan menyaksi kan sebuah filem konflik perang balkan arahan angelina jolie yang telah mula di tayang kan di seluruh pawagam seluruh dunia..
 Filem ini  mengisah kan tentang se orang askar keturunan serb bertemu dengan tawanan perang nya berketurunan bosnia. apa kah kesudahan filem ini... jom download kat LINK di bawah nie...
  http://blogamoviesz.blogspot.com/2012/02/in-land-of-blood-and-honey-2011.html

Isnin, 27 Februari 2012

MY SUPERCAR....













Ini lah deretan MY SUPERCAR yang bakal menggegarkan jalan raya malaysia tidak lama lagi... andai anda terserempak dengan MY SUPERCAR nie... jangan malu-malu.. minta lah pada pemandu MY SUPERCAR tu untuk buat test drive...kalau rasa-rasa hendak bawa balik pun boleh.....hehehe..( nie la padah nya kalau dah tak tau nak post apa lagi dah... hehehe)

Ahad, 26 Februari 2012

RECOIL (2011) 720p BRRip MKV 600MB





    Minggu ini kita layan satu filem lakonan juara WWE, STEVE AUSTIN.. Filem ini mengisah kan tentang se orang anggota polis yang menjalan kan misi membalas dendam apa bila keluarga nya di bunuh.
 Filem yang sarat dengan adegan tembak kan ini pasti memuas kan hati anda..
    jom DOWNLOAD MOVIE ni kat link bawah nie


http://donatehosting.blogspot.com/2012/02/recoil-2011.html

Sabtu, 25 Februari 2012

ANTARA GAMBAR TERBAIK










 Mungkin  anda pernah lihat gambar2 di atas ni.. banyak lagi gambar2 terbaik dari jurugambar2 profesional yang kita boleh lihat di internet nie... begitu laa hebat nya teknologi , yang satu masa dulu kita tidak terfikir akan dapat menikmati nya.
  gambar ni sumber dari rakan blog kita  yang mencari di dunia internet nie....
 http://hanyapondokusang.blogspot.com

Khamis, 23 Februari 2012

FARIS TELAH PERGI BUAT SELAMANYA ... AL-FATIHAH


"Salam Mazidul, Faris telah pergi buat selama-lamanya. Mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'

Itu pesanan ringkas dihantar kepada saya oleh ayah Faris pada jam 10.18 pagi tadi.

Takziah Sham, Zuraine dan ahli keluarga.

Ternyata Allah lebih sayangkan Faris Nur Daniel, di syurgalah tempat anak itu, InsyaAllah.

Mewakili keluarga Faris, saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada setiap pembaca blog ini dan semua sudi menyumbang, membantu membiayai kos rawatan arwah sewaktu dirawat selama 23 hari.

Share372

WWE ELIMINATION CHAMBER 2012








                                                                                   
  Kepada peminat peminat gusti, mungkin ini yang anda nanti kan, pertarungan sengit merebut kejuaraan dunia dan kejuaraan WWE berlangsung pada 12/02/2012 yang lalu boleh anda saksi kan. tapi try lah dowload link kat bawah nie.


 PART 1  http://adf.ly/5dStT


 PART 2   http://adf.ly/5dStV


 PART 3   http://adf.ly/5dStX


PART 4   http://adf.ly/5dStY


layannnnnn.....

Selasa, 21 Februari 2012

FARIS SELEPAS KIMOTERAPI KE 4 (BIL HOSPITAL HAMPIR MENCECAH RM100,000)


  Petang tadi saya menghubungi ayah Faris Nur Daniel, 6 tahun, Shamrulismawi Ismail melalui panggilan telefon bimbit.

Berikut gambar pertama dihantar kepada saya.

"Ini gambar dirakamkan petang semalam. Masa saya bercakap dengan dia, Faris mampu membuka mata dan menganggukkan kepala," ujar Sham.


Di bawah, direkodkan komunikasi di antara Faris dan Sham semalam.

'Walaupun doktor kata keadaan Faris masih tak byk berubah & paru2 nya masih lagi kritikal namun saya bersyukur kepada Allah kerana masih boleh berinteraksi bersama anak saya Faris....

Selepas saya bancuh susunya & beri pada nurse utk dimasukkan kedalam tiub utk faris, dia membukakan matanya... Kemudian saya pun cuba berinteraksi ngannya

Ayah : Farisss, faris nampak ayah tak?
Faris : *angguk (walaupun terlalu lemah anggukkan dia)
Ayah : Faris rindu ayah dgn ibu?...
Faris : *angguk
Ayah : Faris sakit tak?
Faris : *diam
Ayah : nanti nurse bagi susu supaya faris kuat & sihat ok?
Faris : *angguk
Ayah : ayah tunggu kat luar dulu ye? Nanti nurse bg susu, lap badan & tukar pampers tau.. ayah datang balik nanti. Kejab je ok?
Faris : *diam

Alhamdulillah, faris tunjuk reaksi positif walaupun doktor kata keadaan dia masih membimbangkan.... Bersyukur sgt2 kepada Allah bila dpt berkomunikasi dgn Faris.....

Mohon rakan2 semoga terus menerus mendoakan semoga Faris cepat sembuh'


"Gambar kedua, saya rekodkan selepas Faris menjalani rawatan kimoterapi di antara jam 12 tengahari dan 2 petang tadi. Dia diberikan ubat tidur untuk berehat," tambah ayah pesakit.

Untuk rekod, itu rawatan kimoterapi ke 4 dilalui oleh Faris.


Sewaktu mula mengetahui kisah derita ditempuh oleh anak kecil itu, bil hospital terpaksa dijelaskan oleh Sham dan isteri, RM75,000.

Setelah 21 hari dimasukkan ke Sime Darby Medical Center, keluarga terbabit kini menanggung bil berjumlah RM96, 957.68.

Berikut salinan bil dikeluarkan oleh pusat perubatan terbabit.


Untuk makluman, Faris kini terpaksa bergantung sepenuhnya kepada mesin oksigen untuk bernafas dan keadaannya masih diklasifikasikan sebagai 'kritikal'.

Justeru, usaha untuk memindahkan Faris ke hospital kerajaan bertujuan mengurangkan kos rawatan tidak dapat dilaksanakan.

Kombinasi insuran Sham dan isteri, Zuraine Mohamad, dilaporkan RM40,000 sahaja sedangkan bil terkini hampir mencecah RM100,000.

Sham dan Zuraine, kakitangan Standard Chatered dan Celcom.

Jika ingin menyumbang untuk meringankan tanggunggan ibu dan ayah Faris, salurkan ke Maybank1140-1115-2218 atau 1628-5200-2738.

Mewakili  keluarga Faris, saya merakamkan ucapan terima kasih kepada semua bermurah hati menyumbang. Semoga Allah membalas jasa kalian semua.

TERUS HEBAHKAN BERITA INI
http://www.mazidulakmal.com/2012/02/faris-selepas-kimoterapi-ke-4-bil.html

APA LAH DOSA MU....



Apa lah dosa anak2 ini hingga di bunuh sebegini rupa. Dimana kah letak nya peri kemanusian pada hati sang pembunuh.  .Moga roh mereka di tempat kan di kalangan para syuhada yang mewangi sepanjang masa.

Isnin, 20 Februari 2012

TREASURE GUARDS (2011) 720p BRRip MKV 600MB




  Satu lagi filem bercorak pengembaraan mencari harta karun.
Ianya mengisah kan tentang se orang ahli arkeologi Victoria Carter Maverick yang menjumpai skrol purba yang tertanam dalam runtuhan kuil lama.
 Apa kan terjadi seterus nya . jom kita download dulu. lakonan Anna Friel, Raoul Bova dan Volker Bruch.


KLIK kat link bawah nie tuk anda download filem nie...


http://donatehosting.blogspot.com/2012/02/treasure-guards-2011.html

UNDERWORLD: AWAKENING (2012) BRRip [RC] 550mb

                                                       Poster           






  Filem arahan Mans Marlind Bjorn Stein ini mengisah kan tentang kewujudan pontianak yang bertembung dengan manusia, maka bermula laa episod pertarungan antara manusia dengan pontianak ini.... 




  
 Jangan lupa mari kita saksi kan kehebatan filem ini..



Screens




PART 1

http://adf.ly/5cCJ3


PART 2


http://adf.ly/5cCJ4


PART 3

http://adf.ly/5cCJ6

LAYANNNNN......



Ahad, 19 Februari 2012

MARI BANTU ADIK FARIS NIE.....



   Tanyalah kepada wanita bergelar ibu, majoriti mereka sanggup menggantikan nyawa sendiri demi untuk melihat anak dilahirkan sihat dan membesar seperti kanak-kanak lain di dunia ini.

  Hati ibu dan ayah pastinya berasa hiba jika terpaksa melihat anak mereka cintai terlantar menanggung derita.

  Saya tidak mengenali ayah Faris Nur Daniel, 6 tahun, sebelum menghubungi bapanya, Shamrulismawi Ismail, 38 tahun pagi tadi.

Baca entri pertama nukilan saya di sini.

Melihat airmata bergenang di bawah kelopak matanya, saya dapat menjangkakan anak kecil itu berada dalam kesakitan dan ketakutan teramat. Lebih malang, dalam keadaan sebegitu, dia barangkali tidak berupaya untuk meluahkan derita ditempuhnya.

Saya percaya gambar sama membuatkan banyak hati tersentuh selagi kita semua bergelar manusia.


Faris disahkan mengidap HLH, penyakit dilaporkan mampu mengancam nyawanya. Sila klik surat di bawah untuk mengetahui duka sedang dilalui Faris dan keluarga.


Surat ditandatangani oleh Dr. Chan Lee Lee di atas diemelkan Sham kepada saya.


Berikutan itu, beberapa pembaca blog ini telah menghubungi saya dan bermurah hati untuk menyumbang. Saya yakin semua tahu, jumlah sumbangan bukan persoalan utama. Hulurkan RM1, RM2, RM5 atau berapa sahaja jumlah termampu bertujuan untuk meringankan bebanan keluarga Faris. Untuk rekod, sumbangan boleh disalurkan terus ke akaun Maybank milik ayah Faris 1628-5200-2738 (Shamrulismawi Ismail).

Sebelum ini rakyat Malaysia berulang kali terbuka hati untuk membantu warga asing antara mereka di Gaza dan Somalia, Afrika,  inikan pula anak kecil rakyat negara kita sendiri.

Sebaik wang didepositkan ke akaun terbabit, sila tinggalkan komen 'STM', bermaksud 'Saya Telah Menyumbang' untuk rekod saya.

Pesanan ringkas saya kepada Sham, Allah hanya menurunkan cabaran kepada manusia berkemampuan untuk mendepaninya.

Bersabar, berdoa dan berusahalah.

Saya juga bapa dan sentiasa memahami situasi genting dihadapi.

Terima kasih.

Semoga Allah membalas jasa kalian bermurah hati.


BANTU SAYA UNTUK MENYEBARKAN KANDUNGAN ENTRI INI KE SELURUH MALAYSIA MELALUI FACEBOOK DAN BLOG.
Share357
http://www.mazidulakmal.com/2012/02/stm.html

Sabtu, 18 Februari 2012

SUATU MALAM KUBUR BERASAP....


   Hari ni aku nak layan crita hantu komedi nie plak...
filem lakonan hebat angah RL ,along cham, aruah zami ismail, accapan dan ramai lagi pasti kan mengeletek bulu ketiak anda...


 Filem ini mengisahkan di satu kampung yg bernama" kampung angan tak sudah"..yang di diami oleh 4 orang sahabat iaitu atan, bun, pet dan mie... nak tau kisah  nya.... sila lah download sendiri yerr.... tak dapek pakcik nak nolong ehh doh..... hehhee


  PART 1  http://adf.ly/5a8u6

   PART 2  http://adf.ly/5a8vB

   PART 3  http://adf.ly/5a8w4

   PART 4  http://adf.ly/5a8wz





Jumaat, 17 Februari 2012

JOM DOWNLOAD MOVIE BUJANG TERLAJAK






Apa kata, hari nie kita memuat turun filem  " BUJANG TERLAJAK BELUM TERLANJUR..." filem komedi arahan prof. madya A. Razak Mohaideen nie..


 sinopsis filem nie mengisah kan 3 orang sahabat karib jatuh cinta dan bersaing sesama sendiri untuk merebut se orang gadis. Mereka ber tiga merupa kan ahli silap mata. Berbagai bagai cara di guna kan untuk memikat hati se orang gadis..
  Nak tahu kisah selanjut nya.. sila laa down load dari link kat bawah nie...
  http://www.dewatv.com/2012/02/bujang-telajak-belum-terlanjur-best-kew.html

Gambar gerenti terang gila... try laa...

Khamis, 16 Februari 2012

KERETA YANG TELAH KU TEMPAH...







Apa kah anda semua ber impian macam saya...ingin memiliki kereta2 hebat ini.. saya dah tempah dah..anda bila lagi...tempah laa sekarang sebelum kehabisan stok.
 Tapi, sampai sekarang kereta2 yang saya tempah ni tak sampai2... entah apa lah masalah nya lagi.... ermmm... duit nya belum di bayar lagi agak nya...mungkin juga...patut lahh.. hehehehe....

MATO - MATO...


Apa macam.. rasa ngeri tak nengok mata mamat nie..boleh di keluar kan dari soket dia...Pelik kan...tu lah manusia...di kurnia kan dengan kelebihan masing masing....

Isnin, 13 Februari 2012

JOM TENGOK MOVIE....


Hari ini tiada apa yang aku hendak buat... so...nak layan movie jer lah.... jadik..mula mula kena laa download movie nie... TOWER HEIST.. Agak besar jugak fail nya 1.2G bluray.. ok lah laaa layannn movie lakonan hebat Eddie Murphy dan Matthew Broderick... nie..

Khamis, 9 Februari 2012