PING BUSUK

Khamis, 29 November 2012

TU LAH.. SAPE SURUH KATA NAK POTONG.. KAN DAH MENGAMOK..

Tekanan perasan.

Memang tekanan perasan kalau jadi dua individu di atas tak pasal2. Yang aku tahu budak perempuan tue sampai nak report polis terhadap mereka2 yang sebarkan gambar printscreen yang mengatakan dia nak berbogel andaikata Malaysia memang lawan laos. 

Lihat bawah neh sat ;
Oke.

Dari info2 yang aku baca tadi sebelum akaun Hazwani Syamimi III hilang/terminate/atau apa2 je la.. dia update penjelasan melalui account lain.. bahawa account yang diprintscreen tue ialah account fake. Bukan dia punya. Dia punya Hazwani Syamimi II je kot. Yang pertama tatau ada ke takde.

Dan menerusi status yang terbit di facebook dia.. dia akan report polis terhadap sesiapa yang sebarkan or provoke or troll dia atas account fake kerana account fake tue gunakan gambar sebenar dia. Jadi dia tak puas ahti la kenapa pula dia yang kena sedangkan itu fitnah. 

Itu pengakuan dia yang aku baca dari wall rakan2 facebook le. Masalah sekarang status dia dah hilang. Mungkin account hazwani syamimi II pun rehat juga kot sebab tak tahan kena tuduh macam2. Kalau aku, aku pun bengang. Tah sapa2 tah pejadal aku buat account fake then nak cakap aku begitu begini plak. Kerja gile beb. 

Manakala lelaki yang kata nak potong tue pula dia kata twitter dia kena hack. Aku rasa la kan, bukan hack kot. Sebaliknya sesiapa tah yang update status guna account dia. Saja pedajal dia. Pandangan aku le. Itu yang dia mengamuk semacam kat bawah neh ;


Sebenarnya perkara ini memang boleh menyebabkan tekanan perasaan juga kalau dorang siyes tak mengeluarkan kata2 di atas. Kalau dorang keluarkan, kena balon pun puas ahti sebab memang keluarkan kenyataan berikut. Tapi kalau tak dikeluarkan then kena balon kaw2 sapa suka beb?

So cadangan aku, elok check betul2 dulu. Betul ke dorang yang update status2 tersebut or kena naya. Kang tak pasal2 kang.. harap2 ia dapat meredakan suasana la.. pasal bebudak tue orang tue tengah teruk diprovokasi.. dan ditroll.. 

Sumber gambar : sini 
http://sozcyili.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan