PING BUSUK

Sabtu, 2 November 2013

PARTI HALLOWEEN DI SAMBUT MERIAH OLEH ARTIS ISLAM KITA, TAHNIAH...


Semalam, merupakan hari di mana sambutan Halloween meriah diadakan di negara-negara Barat. Secara ringkas, Halloween adalah tradisi perayaan malam 31 Oktober yang dikaitkan dengan makhlus halus, syaitan, ahli sihir dan hantu.

Pada malam tersebut kanak-kanak akan berpakaian aneh dan mengetuk pintu rumah orang untuk meminta gula-gula dengan menjerit ‘trick or treat!’.
Orang dewasa pula, merayakannya dengan sambutan yang lebih ke arah ‘kedewasaan’ seperti mengadakan parti di mana semua orang datang dengan berpakaian dengan berunsur seram. Itu di negara Barat.

Tapi nampaknya, sambutan Halloween turut menular ke negara kita termasuk dalam kalangan artis.
Namun mungkin menyedari kontroversi yang pernah tercetus pada tahun sebelum ini bagi artis yang memuatnaik gambar mereka merayakan Halloween, tahun ini tak ramai berbuat demikian.
Bagaimanapun, masih ada artis Malaysia yang dikesan meraikan malam semalam dan tidak kisah untuk memuat naik gambar di laman sosial. Antaranya Shasha Saidin dan Juliana Evans.

Tidak kira Shasha, Juliana mahu pun artis-artis lain yang terbabit menyambut Halloween, niat mereka mungkin sekadar suka-suka sahaja untuk memeriahkan suasana. Tak apalah, kami faham.

Tapi dah alang-alang suka sangat menyambut setiap perayaan, kami ingin mencadangkan kepada mereka agar tidak lupa menyambut satu lagi perayaan yang bakal jatuh pada 5 November depan, iaitu awal Muharam.


Mereka ini semua, ( bukan artis saja), mana boleh di tegur, kalau kita tegur, melenting lah  dia orang ini semua nya, jawapan paling populor ialah, " korang semua ingat korang tu bagus sangat ker, boleh masuk syurga ker, aku ada kacau hidup korang ker, nak tunjuk alim konon, " gitu lah jawapan sombong dan berlagak nya mereka ni.....

assalammualaikum...

jom layan album kumpulan halloween ni, lagi best.....
fuhhhhh memang layan...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan