PING BUSUK

Khamis, 28 Ogos 2014

GAMBAR GADIS BERTUDUNG BESAR JADI BUALAN HANGAT DI LAMAN2 SOSIAL

Serius, ramai rakan kami meluahkan rasa terkejut ketika menonton program Wanita Hari Ini semalam.
Semua gara-gara melihat gaya tudung seorang jemputan di studio yang hadir bagi mempromosikan butiknya di program tersebut.
Bukan apa, tudung dikenakan wanita tersebut boleh dikatakan terlalu besar jika dibandingkan dengan saiz kepala muslimah biasa yang bertudung. Hinggakan ada yang nakal membuat lawak bahawa ia menyamai watak Queen Amidala dalam filem Star Wars!Susulan itu, gambar wanita berkenaan mulai tersebar dan menjadi viral di laman-laman sosial.
Perkara ini sampai ke pengetahuan wanita tersebut yang dikenali sebagai Aimi.
Nyata, dia amat bengang hingga mempertimbangkan mahu menyaman individu yang memperolokkan dirinya.
Berikut pula komen Aimi di laman Facebook
Sebenarnya, gaya tudung begini memang stail kegemaran Aimi sejak dahulu dan mereka yang rapat dengannya sudah lama tahu.
Dari satu segi betul juga kata Aimi menerusi status Facebook di bawah ini iaitu jika kita berpakaian untuk kepuasan diri sendiri mengapa mahu pedulikan cakap-cakap orang?
Pada pandangan kami cara pemakaian tudung dalam kalangan muslimah di negara ini yang ranggi dan mengikut trend semasa atau lebih dikenali sebagai hijabista adalah bagus tapi kenyataannya, tak semua sesuai dan boleh diterima untuk tatapan umum.
Dalam Islam sendiri terdapat garis panduan jika niatnya benar-benar mahu menutup aurat termasuk tudung wajib labuh menutup dada dan tidak dipasang sanggul tinggi.
Jadi hati-hatilah dalam keterujaan mahu berfesyen ya – jangan sampai matlamat utama tudung sudah lari maksudnya. – Webberita

Tiada ulasan:

Catat Ulasan