PING BUSUK

Isnin, 5 Januari 2015

BILA MUSIM BANJIR, SESUATU YANG MENAKJUBKAN DAPAT DI NIKMATI..

    Setiap tahun, sebuah taman di kaki bukit Gunung Austrian Hochschwab , bertukar menjadi sebuah kolam, dengan kesemua denai dan kerusi diselami bawah air. Sangat menakjubkan.. sehingga seorang jurugambar Marc Henauer berkata yang ia seperti hari kiamat. Tetapi ia sebenarnya adalah fenomena yang disebabkan oleh salji yang cair dan bertakung di taman ini.


Setiap tahun, taman ini bertukar dari tempat untuk pendaki gunung kepada untuk tempat untuk perenang. Taman ini terletak di tepi Grüner See (Green Lake), dan merupakan tempat utama tumpuan pelancong. Pada musim bunga, salji diatas gunung Hochschwab mula cair, dan air itu mengalir ke kolam ini, dan kesemua tempat jalan, kerusi, dan juga pokok diselami air. 

Tasik ini mempunyai kedalaman 1-2 meter dan seluas 2000 kaki persegi, tetapi boleh mencapai kedalaman 10-12 meter dan seluas 4000 kaki persegi. Menurut Marc Henauer, emosi yang dialaminya apabila didalam sebuah taman yang diselami sangat unik, dan hanya dapat dialami di sini. Fenomena ini hanya berlaku untuk 3-4 minggu setahun. Jadi apa yang sedang anda menunggu lagi? Lihat lagi gambar di bawah ... via terbakor.cantik kan...

sumber; ejeninfooo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan