PING BUSUK

Selasa, 17 Mei 2016

LELAKI INI SUKA DI PIJAK-PIJAK. PELIK TAPI BENAR.


Impian Pelik lelaki bernama Georgio T. Dia menggelar dirinya sebagai manusia karpet dan mengaku suka membalut tubuhnya dengan karpet. Lelaki yang berasal dari Amerika Syarikat juga sudi dipijak-pijak, bahkan menikmatinya.

Pada awal impian masa kecilnya. Georgio yang membesar di Malta, sudah tahu apa cita-citanya ketika dewasa kelak. Ketika kanak-kanak lain bermimpi menjadi doktor atau angkasawan, Georgio sangat ingin menjadi karpet.

Waktu kecil, Georgio mengaku lebih suka meletakkan beban pada tubuhnya dan membiarkan kucing peliharaannya berjalan di atas tubuhnya.

Ketika ibunya akan memasuki bilik Georgio dan melihatnya bermain permainan yang pelik, ibunya mengatakan "Georgio, kamu akan mempunyai banyak masalah ketika dewasa nanti".

Peringatan dari ibunya ternyata tidak mengecilkan niat Georgio untuk mengembangkan obsesnya.
Kebelakangan ini, aksi manusia karpet yang dilakonkan lelaki 52 tahun itu menjadi pemandangan biasa di  pesta New York.

Setiap kali beraksi, Georgio meminta bayaran yang murah. Dia juga menerima tips kerana menjemput orang lain bersuka ria dengan berdiri dan menari di atas tubuhnya.

Ketika beraksi, Georgio membalut tubuhnya dengan karpet,hanya lubang untuk pernafasan di sekitar mulutnya.

Walaupun dia meletakkan harga untuk jasanya, dia mendakwa aksinya menjadi manusia karpet bukanlah sumber utamanya untuk menghasilkan wang. Dia hanya ingin menikmati ketika orang-orang memijaknya. Semakin banyak orang memijaknya, semakin baik perasaan yang dia rasakan.

Georgio mengatakan, orang-orang boleh menari atau melompat di atas tubuhnya selama berjam-jam, tanpa keluhan darinya. Bahkan, ia mengatakan orang rela membayarnya untuk mendapatkan kesenangan itu.


Georgio menjalani kehidupan yang berbeza pada siang hari, dia adalah seorang tukang urut di Fairfield County, Connecticut, dan pada malam hari dia menjadi manusia karpet.

Meskipun jasanya banyak dicari orang, ternyata hiburan ala Georgio juga kerap ditolak. Orang ramai panik dan tidak mahu mendekatinya. Sementara yang lain begitu bersemangat untuk memijak-mijaknya.

Ada daripada mereka menghabiskan berjam-jam memijak-mijak seluruh tubuhnya dan bermain-main dengan wajahnya dengan high heels, sementara yang lain melompat dan menari.

Manusia karpet itu pernah dipijak oleh lelaki seberat 185 kg. Dia juga memegang rekod wanita terbanyak yang berdiri di atas tubuhnya.

Luar biasanya, Georgio mengaku tidak pernah cedera selama pertunjukannya. Dia membocorkan rahsianya, sebelum menyarungkan karpet, dia akan melakukan meditasi untuk beraksi selama 12 jam tanpa henti.

Percaya atau tidak, Georgio bukanlah satu-satunya karpet manusia di New York City. Ada orang lain mempunyai nama gelaran sama sepertinya, ia adalah 'Kevin si manusia karpet'.


sumber,,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan