PING BUSUK

Jumaat, 11 Mei 2012

SAIFUL APEK VS DAVIS TEO UNTUK RM200K..Pelawak terkenal, Saiful Apek, 43, melancarkan ‘perang’ terhadap produser, David Teo dengan mendakwa penerbit filem terkemuka terbabit gagal melunaskan pulangan pelaburan RM200,000 filem Lady Boss dan Anak Mami Kembali kepadanya selepas dia yang membintangi kedua-dua filem berkenaan melaburkan wang hasil lakonannya RM100,000 sejak 2005.

Katanya, selain isu berkenaan perkara lain dibangkitkan adalah kegagalan David menyiapkan album nyanyiannya sedangkan kontrak dimeterai setahun ditandatangani pada tahun yang sama.

Menurutnya, berikutan tidak berpuas hati dan tidak mempunyai saluran memperjuangkan haknya, dia tampil membuat kenyataan di laman sosial facebook dan twitter sehinggalah menyedari menerima kritikan hebat pengguna rangkaian sosial berkenaan.

Saiful berkata, Ahad ini jam 2 petang, dia dan lebih 50 selebriti yang mahu menuntut hak masing-masing terhadap David dengan mengadakan sidang media bersama bukti dan dokumen yang pernah ditandatangani bagi menerangkan keadaan sebenar.

Katanya, pada 2005, dia ditawarkan membintangi filem Lady Boss dan Anak Mami Kembali dengan bayaran RM100,000 sebelum wang itu dilaburkan semula dalam kedua-dua filem berkenaan.psstt; kami peminat2 menyokong penuh sebarang tuntutan yang ingin di buat, moga berjaya. Penerbit ini sudah terlalu mewah hasil dari titik peluh artis kita. Contoh paling dekat... SHAW BROTHERS hari ini mewah dan kaya raya 7 generasi hasil kehebatan ALLAYARHAM TAN SRI P RAMLEE..sedang kan tuan empunya badan, pergi dalam kemiskinan. Hidup penuh derita 7 generasi...
peaceee......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan